Wouter de Boer

Wouter de Boer is neuropsycholoog , GZ-psycholoog. Hij is oprichter van Positieve Neuropsychologie en mede-auteur van het boek Hoofdstuk Opgelost. Hij geeft scholing en advies op het gebied van oplossingsgericht werken bij niet aangeboren hersenletsel. Verder geeft hij lezingen en workshops op congressen, zorginstellingen en ROC’s. Hij werkt samen met de RINO, AXON leertrajecten en Hersenz. Verder geeft hij deskundigheidsbevordering aan professionals in het begeleiden van mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Wouter de Boer heeft neuropsychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds 2018 staat hij als GZ-psycholoog ingeschreven in het BIG register. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in het werken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de acute, post-acute en chronische fase. HIj heeft expertise in het oplossingsgericht werken en laat zich inspireren door de positieve psychologie. Hij is praktisch, resultaatgericht en optimistisch ingesteld.

Naast zijn werk als psycholoog en docent is Wouter schrijver. Hij is mede-auteur van het boek “Hoofdstuk Opgelost?” Het boek gaat over oplossingsgericht werken bij hersenletsel en is inmiddels het basisboek dat gerbuikt wordt voor onderwijs van nieuwe medewerkers bij Hersenz .

Zijn eerste ervaring met mensen met niet aangeboren hersenletsel heeft hij in 2001 opgedaan in Amsterdam toen hij stage liep bij een hersenletselafdeling van revalidatiecentrum Reade. Daarna is hij gaan werken als neuropsycholoog bij hersenletselkliniek Vesalius van Altrecht. Vervolgens ging hij gedurende 12 jaar aan de slag bij InteraktContour al neuropsycholoog. Hier heeft hij zowel ambulante teams als teams op woonvormen en activiteitencentra begeleid en inhoudelijk aangestuurd. Daarnaast is hij actief geweest in het opzetten, uitvoeren en reviseren van scholingstrajecten op het gebied van NAH (InteraktContour, AXON). Als projectleider stond hij aan de wieg van het landelijke behandelprogramma Hersenz.  Van 2004 tot 2016 heeft Wouter deelgenomen aan de hersenletselteams van Flevoland. In 2016 werkte Wouter bij GGZ- Centraal. Momenteel is hij actief als GZ-psycholoog bij Vitaalpunt in Amsterdam.